Proslava zaruka kćeri turskog premijera pretvorila se u politički susret na vrhu

PROSLAVA zaruka kćerke turskog premijera Recepa Tayyipa Erdogana Esre i izabranika njezina srca Berata Albayraka, organizirana u nedjelju u istanbulskom Kongresnom centru, imala je i međunarodno političko obilježje.

Naime, među pozvanim uzvanicima bili su i jordanski kralj Abdullah, pakistanski predsjednik Perwez Musharraf, rumunjski predsjednik Adrian Anastase i grčki premijer Kostas Karamanlis. To je, kako je prenijela turska televizija, bila i prilika za neformalni petočlani susret na na vrhu.

Iznimno toplo je dočekan grčki premijer Karamanlis, čija je zemlja bila tradicionalni neprijatelj Turske. U Istanbulu se ocjenjuje da privatni posjet visokog grčkog gosta otvara novu stranicu u odnosima dvije susjedne zemlje.

Erdogan i Karamanlis su razvili vrlo dobre osobne odnose i veze. Otuda i ne čudi da je prva Karamanlisova poruka i želja bila da vidi Tursku kao punopravnu članicu Europske unije (EU).

Zarukama Erdoganove ćerke bilo je nazočno i oko 7.000 gostiju, među kojima su bili i gotovo svi članovi vlade i zastupnici vladajuće Stranke pravde i razvitka (AKP).

(Hina) xsk ysd

Pročitajte više