PU požeško-slavonska: Zaplijenjeno više od četiri kg marihuane

Više od četiri kilograma marihuane pronašli su djelatnici Policijske uprave požeško-slavonske prilikom pretrage kuće i ostalih prostorija u Čaglinu kod 35-godišnje žene, a od zaplijenjene količine 1853,2 grama marihuane bilo je spremno za tržište.

Djelatnici te PU, rečeno je na konferenciji za novinare, jučer su prilikom te pretrage pronašli i sedam velikih stabljika konoplje, 28 tableta Oksazepama, šest cigareta punjenih mješavinom duhana i marihuane kao i pribor za pripremu i korištenje opojnih sredstava.

Po riječima glasnogovornika PU požeško-slavonske Dalibora Bauera, pronađene količine opojnih sredstava ujedno su i najveće količine zaplijenjene u zadnjih nekoliko godina na području te PU. Vrijednost zaplijenjene droge procjenjuje se na 35 tisuća kuna.

"Riječ je o ženskoj osobi koja do sada nije bila evidentirana niti kao konzument, niti kao preprodavač, a zbog osnovane sumnje da je počinila kazneno djelo zloporabe opojnih droga, ona je uhićena i privedena istražnome sucu Županijskog suda u Požegi", rekao je Bauer.

Istaknuo je da je narkokriminal na području PU požeško-slavonske nažalost sve izraženiji, što potvrđuje i podatak da se, primjerice od ukupno 396 kaznenih djela u proteklih sedam mjeseci, čak njih 115 ili 30 posto odnosi na zloporabu droga.

Pročitajte više