PU sisačko-moslavačka: Dvije osobe ozlijeđene u eksploziji pirotehničkih sredstava

DVIJE su osobe ozlijeđene neopreznim rukovanjem pirotehničkim sredstvima za vrijeme novogodišnjeg slavlja na području Sisačkomoslavačke županije, izvijestila je danas Policijska uprava sisačkomoslavačka.

Tridesetosmogodišnjem muškarcu iz Novske eksplodiralo je u rukama više petardi, zbog čega su mu amputirana dva prsta lijeve šake, a 36-godišnjem muškarcu iz Kutine od eksplozije pirotehničkih sredstava lakše su ozlijeđeni prsti desne ruke.

Od toplinskog djelovanja nepoznatog pirotehničkog sredstva djelomično je oštećena krovna ploča na jednom gospodarskom objektu u Kutini.

Na području Sisačko-moslavačke županije u novogodišnjoj noći prijavljena su i četiri kažnjiva djela uništenja i oštećenja tuđih stvari. Naime, na ulazu u zgradu Telekomunikacijskog centra Sisak, u trgovinu ´Web´ i na vratima obiteljske kuće u Sisku razbijena su stakla, a u Kutini se nepoznati počinitelj popeo na krov parkiranog automobila i oštetio ga.

U novogodišnjem slavlju na sisačko-moslavačkom području javni red i mir narušen je u četiri ugostiteljska objekta u Sisku, Kutini i Novskoj, a u njima je sudjelovalo više alkoholiziranih osoba.

Zabilježena su i dva slučaja vrijeđanja i omalovažavanja policijskih službenika za vrijeme obavljanja dužnosti.

Tijekom novogodišnjih blagdana policija je na tom području intervenirala u osam slučajeva nasilničkog ponašanja u obitelji u Sisku, Lekeniku i Glini, a svi počinitelji bili su alkoholizirani.

U novogodišnjoj noći na tom području dogodilo se šest prometnih nesreća s jednom teško ozlijeđenom osobom i četvero lakše ozlijeđenih, a četiri vozača bila su pod utjecajem alkohola.

Inače, načelnik Ureda načelnika PU sisačko-moslavačke Petar Mašić istaknuo je da je novogodišnje slavlje na tom području, iako je bilo upotrebe petardi i druge pirotehnike, proteklo mirnije nego prijašnjih godina.

Pročitajte više