PU zagrebačka: Još jedna pljačka cestovnih razbojnika

NA DRŽAVNOJ cesti na području Samobora, oko dva kilometra od graničnog prijelaza Bregana nepoznati je počinitelj jučer ujutro na prijevaru opljačkao suvozačicu u automobilu švedskih registracijskih oznaka otuđivši oko 25.000 kuna, rečeno je danas na konferenciji za novinare u Policijskoj upravi zagrebačkoj (PUZ).

Nepoznati pljaškaš upravljao je opel omegom, plave boje njemačkih nacionalnih oznaka, nepoznatog broja te signalizirao vozaču E.P. mercedesa švedskih registarskih oznaka kvar na automobilu i da stane. Dok je vozač, zajedno sa suvozačicom provjeravao svoje vozilo, nepoznati je počinitelj s prednjeg sjedala ukrao torbicu suvozačice M.M.

PU zagrebačka ovih je dana u više navrata izvještavala o cestovnim razbojnicima čija su meta putnici automobila stranih registracijskih oznaka. Obrazac pljački je isti, gestikulacijom ili dovikivanjem upozoravaju žrtvu na kvar u automobilu, a nakon što se vozač zaustavi i izađe iz automobila, putnici ostaju bez torbice u automobilu.

Policija je izvjestila i o teškoj krađi provaljivanjem u Zdravstvenu stanicu Zapruđe na Meštrovićevom trgu. U PUZ-u je rečeno da se krađa dogodila tijekom vikenda. Iz Zdravstvene stanice u kojoj je smještena optička radnja, nepoznati počinitelji ukrali su računalnu opremu u vrijednosti od oko 32.000 kuna te okvire za naočale i druge optičke materijale u vrijednosti od oko 45.000 kuna.

Sinoć oko 19,50 iz neutvrđenih razloga izbio je požar na krovištu zgrade koju nitko već duže vrijeme ne koristi u ulici grada Vukovara 269 a. Požar je ugašen oko 22 sata i nije bilo problema kod gašenja jer je prostor bio prazan. Taj prostor veličine 20x10 metara koristio se za skladište, a očevid će se obaviti nakon utvrđivanja vlasnika. U policiji smatraju da će vlasnika biti teško utvrditi jer su prostor mnogi koristili za skladište.

Jučer oko 18 sati u kladionici Stanleybet na Laništu nepoznati je počinitelj, uz prijetnju skalpelom izvršio razbojništvo nad djelatnicom. Šteta je procjenjena na oko 5.500 kuna.

U Mjenjačnici "Saturn" u Korčulanskoj ulici jučer oko 9,30 nepoznati je počinitelj, uz prijetnju pištoljem htio izvršiti razbojništvo nad djelatnicom, ali je odustao i udaljio se od mjenjačnice.

Noćas oko 23 sata u Hercegovačkoj bb, ispred zasad nepoznatog ugostiteljskog objekta

Z.P. (28) verbalno se sukobio s nepoznatim muškarcem koji je sjedio na njegovom vozilu. Nepoznati muškarac je razbijenom čašom porezao po vratu Z.P. i pobjegao. Oštećenom je liječnička pomoć pružena u KBC Šalata, gdje je utvrđeno da je zadobio teške tjelesne ozljede.

Pročitajte više