Puhovski predao Kosor godišnje izvješće HHO-a o ljudskim pravima u RH za 2003.

POTPREDSJEDNICA Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor sastala se danas s predsjednikom Hrvatskog helsinškog odbora (HHO) Žarkom Puhovskim koji joj je tom prilikom predao godišnji izvještaj o ljudskim pravima u Republici Hrvatskoj i radu HHO-a za 2003.

Puhovski je istaknuo kako je od 1997. vidljivo poboljšanje stanja ljudskih prava u Republici Hrvatskoj, s malim prekidima u 2002., stoji u današnjem priopćenju Vladina Ureda za odnose s javnošću.

Također je rekao, dodaje se, kako je u 2003., osim u slučaju romske manjine, potisnuta u drugi plan problematika neostvarivanja prava zbog nacionalnog i etničkog karaktera. Sami prigovori upućeni HHO-u najviše su bili temeljeni na socijalnim i obiteljskim problemima.

Posebno se osvrnuo na brojnost prigovora na rad pravosuđa, ponajviše u radnim sporovima, u kojima su najviše pogođene žene i majke s djecom.

Puhovski je naglasio kako je ova Vlada izrazito puno učinila u pogledu stvaranja pozitivne atmosfere te ponudio svaku daljnju suradnju HHO-a.

Potpredsjednica Kosor ocijenila je godišnje izvješće HHO korisnim materijalom te istaknula da je zaštita ljudskih prava jedan od najvažnijih ciljeva ove Vlade, navodi se u priopćenju Vladina Ureda za odnose s javnošću.



Pročitajte više