PULA: PREDSTAVLJEN PROJEKT "ISTRA VIĐENA OČIMA STRANIH PISACA"

"Istra viđena očima stranih pisaca" naziv je projekta koji je danas predstavljen u Puli, u sklopu ovogodišnjeg 10. sajma knjige u Istri, središnja tema kojeg je posvećena putopisnoj književnosti.

Upravo zato u Istarskoj županiji trenutačno o trošku županijske Turističke zajednice boravi troje književnika - Norbert Wehr, Ulrike Janssen i Abdellatif Belfellah, a do konca godine posjetit će ju ukupno dvanaest, izvijestila je na današnjoj konferenciji za novinare voditeljica projekta Alida Bremer.

Oni će, pišući slobodnim književnim izrazom, biti autori knjige putopisa po Istri, a posjetit će mnoga mjesta, poput Pule, Fažane, Rovinja i Motovuna, te će se susresti s Istranima.

"Ideju smo čuvali u tajnosti jer smo htjeli da se ostvari bar nešto od zamišljenog. Svjesni da osim na razini turističkih vodiča nema drugih tiskovina o istarskim vrjednotama, počeli smo s tom idejom", istaknula je direktorica Sajma knjiga u Istri Magdalena Vodopija.

Dodala je kako će knjigu putopisa najprije objaviti njemački izdavač, a kako se očekuje, bit će predstavljena i na Sajmu knjiga u Leipzigu.

Sajam knjiga Istre ove će se godine održati u Puli od 2. do 11. prosinca.

(Hina) xdspo ysp

Pročitajte više