Pula: Talijanska državljanka puštena na slobodu

NAKON što je sinoć 48-godišnja talijanska državljanka Maria Ana Cerut prepraćena u istražni centar Županijskog suda u Puli jer ju se dovodi u vezu s okrutnim ubojstvom 54godišnjeg Adriana Bankovića u Kršinu kod Novigrada, ona je danas oko 13 sati, nakon što ju je saslušao istražni sudac, puštena na slobodu, potvrdio je županijski državni odvjetnik Vlatko Nuić izrazivši nezadovoljstvo odlukom i ocijenivši kako je to još jedan apsurd hrvatskog zakonodavstva.

Županijsko državno odvjetništvo, dodao je Nuić, predložilo je 48-satno zadržavanje talijanske državljanke u istražnom centru, no taj zahtjev istražni sudac Ivica Stanić nije prihvatio.

"Tražili smo zadržavanje zbog prikupljanja novih dokaza i utvrđivanja novih okolnosti samog ubojstva. Međutim, ova će nam odluka znatno otežati rasvjetljavanje svih činjenica koje su dovele do ubojstva jer Maria Ana Cerut može sada bez problema napustiti Hrvatsku", rekao je županijski državni odvjetnik Vlatko Nuić. Dodao je kako talijansku državljanku državno odvjetništvo ne tereti kao ubojicu, već kao sudionicu u ubojstvu.

Po njegovim riječima, Maria Ana Cerut negirala je tijekom saslušanja bilo kakvu vezu s tim okrutnim ubojstvom, a u konačnici ju je zbog nedostatka dokaza istražni sudac pustio na slobodu. Međutim, Nuić je rekao kako županijsko državno odvjetništvo vrlo dobro surađuje s talijanskim pravosuđem te je stoga izrazio vjeru da će se taj slučaj vrlo brzo riješiti jer se već sada "raspolaže s dosta relevantnih činjenica".

Tijelo ubijenog Adriana Bankovića u subotu ujutro pronašao je prvi susjed i rođak Franjo Pavliček, a žrtva je imala nekoliko reznih rana na tijelu i posjeklinu na vratu, odsječen prst, a u blizini je pronađena i sjekira. Istraga je i dalje u tijeku.

Pročitajte više