Pula: Zahtjev za pokretanjem istrage osumnjičenima za eksploziju

ŽUPANIJSKI državni odvjetnik Vlatko Nuić podnio je danas zahtjev za pokretanjem istrage protiv M. Š.(32) i D. U.(33) iz Pule, koje se dovodi u vezu s eksplozijom ručne bombe prošloga četvrtka u pulskom naselju Šijana, na parkiralištu nebodera u Koparskoj 33.L

Trećeosumnjičeni A.Z.(45) iz Pule danas se nije predao policiji, kako je to u subotu najavio. Naime, on se jučer popodne ponovno javio pulskim novinarima i obavijestio ih da se predomislio istaknuvši da se istraga vodi na njegovu štetu s obzirom na to da, kako je rekao, ´nisu saslušani svjedoci koji bi mu potvrdili alibi da tog jutra nije bio na mjestu događaja´.

Županijski državni odvjetnik Vlatko Nuić u izjavi novinarima potvrdio je da se protiv A.Z. ne vodi službena istraga. No, napomenuo je Nuić, policija ipak traga za njim jer ga se dovodi u vezu s tom eksplozijom.

´Ako on stvarno, kako tvrdi, nema veze s tim događajem, nema razloga da se ne javi policiji te neka dade svoj iskaz u cilju raščišćavanja ovog događaja´, poručio je Vlatko Nuić.

Glasnogovornica Policijske uprave istarske Štefanija Prosenjak Žumber izvijestila je novinare da je A. Z. i dalje policiji nedostupan te kako se za njim i dalje traga. Njegovo komuniciranje s novinarima ona smatra ´potvrdom njegove želje za medijskim istupanjem´.

Odvjetnik trećeosumnjičenog Milenko Ilić kazao je da na Općinskom, kao ni na Županijskom sudu u Puli nema nikakvog zahtjeva koji bi se odnosio na njegova klijenta, pa zato on ne vidi razloga zbog čega bi se A. Z. prijavio policiji.

Pročitajte više