Pusić o novoj vladi: Jako sam zabrinuta, prijetnje ljudskim pravima veće su no ikad

Foto: FAH

VESNA PUSIĆ na Facebooku je komentirala sastav nove Vlade te izrazila zabrinutost što se među ministrima nalazi i osoba koja je predložila sastavljanje registra izdajnika.

"Nakon što sam vidjela prijedlog za sastav nove Vlade moram reći da sam jako zabrinuta. Među ljudima koji su predloženi nalazi se osoba koja je javno predložila sastavljanje liste izdajnika, što direktno znači teror, i nalazi se osoba koja je javno izjavila da je antifašizam floskula. Prema tome, jako sam zabrinuta za budućnost naše zemlje i svih građana, jer su prijetnje građanskim slobodama i ljudskim pravima, samo iz sastava ove Vlade, veće nego ikada do sada", napisala je Pusić.

„Mislim da ova Vlada ima vrlo prijeteći, a ne reformski potencijal i s takvom vrstom svjetonazora, ovaj tim djeluje prilično zastrašujuće“, rekla je predsjednica HNS-a te zaključila da za one koji se nisu javno očitovali ne može procijeniti kako će djelovati, kao i da među njima vjerojatno ima i pristojnih ljudi.

 

Nakon što sam vidjela prijedlog za sastav nove Vlade moram reći da sam jako zabrinuta. Među ljudima koji su predloženi...

Posted by Vesna Pusić on Thursday, 21 January 2016

Pročitajte više