Račan: Nema razloga za odgodu privatizacije INE

PREMIJER Ivica Račan izjavio je danas da nema razloga za odgodu privatizacije 25 posto plus jedne dionice hrvatske naftne kompanije Ine.

"Nema razloga (za odgodu), život neće stati pet, šest mjeseci jer su nakon toga izbori", izjavio je Račan na Hrvatskom radiju.

Iz Vlade je još ranije najavljivano da će se INA privatizirati do kraja ovog mjeseca, a posljednjih dana u nekim su se medijima pojavile spekulacije da će ta privatizacija biti odgođena za vrijeme poslije izbora.

Premijer je istaknuo kako je stvar oko privatizacije Ine jasna. "Vrlo brzo ćemo vidjeti što je najbolja ponuda za 25 posto plus jednu dionicu Ine. Ako budemo zadovoljni najboljom ponudom, odluka će biti donesena, bit će javna, transparentna", ustvrdio je Račan.

Nije mogao reći hoće li ta odluka biti donesena do konca lipnja, najavljujući da će se u srijedu održati sastanak Povjerenstva za privatizaciju Ine, kojemu je on na čelu.

Premijer Račan najavio je da će uskoro u privatizaciju i 25 posto plus jedna, zlatna dionica Croatia osiguranja. Istaknuo je pritom kako će država u Croatia osiguranju zadržati većinski udjel.

Na upit o akciji Ministarstva prostornog uređenja i zaštite okoliša i rušenju bespravno sagrađenih objekata u turističkim mjestima, a pred očima turista, premijer je kazao da nije sretan zbog koincidencije da se objekti ruše u najturističkijim mjestima. "Mogli smo u dinamici biti malo oprezniji", rekao je.

Premijer je istaknuo i kako ne treba biti nestrpljiv oko odlaska ministra Bože Kovačevića u diplomaciju, na mjesto veleposlanika u Prag. "Kovačević je još ministar, a kada ode, vjerujem da hoće na mjesto veleposlanika u Prag, na njegov mjesto doći će drugi", kazao je.

Pročitajte više