Račan primio čelnike EPH i WAZ-a

PREMIJER Ivica Račan razgovarao je danas s predsjednikom Uprave Europapress holdinga (EPH) Ninom Pavićem i članom Uprave Westdeutsche Allgemeine Zeitung (WAZ) Erichom Schumannom, priopćeno je danas iz Vlade.

Premijer je sa svojim sugovornicima razmijenio mišljenja i informacije o hrvatskim naporima i postignućima pri ubrzanom uključivanju u Europsku uniju te o daljnjoj demokratizaciji društva prema europskim standardima, stoji u priopćenju.

Istaknuto je da je u tim procesima važna i uloga WAZ-ovih izdanja, koji se kao medijska kuća, priopćeno je iz Vlade, uvijek zalagao za zajedničke europske vrijednosti.

U razgovoru sa Schummanom bilo je riječi o iskustvima i doprinosu WAZ-a razvoju i učvršćivanju stabilnosti njemačkog društva tijekom 53 godine postojanja grupacije, kao i o vrlo pozitivnim iskustvima WAZ-a u drugim europskim zemljama u kojima danas posluje s ukupno 29 izdanja.

WAZ je jedna od najvećih medijskih kuća u Njemačkoj, a osim u tiskanim medijima, prisutan je i u RTL grupi, stoji u Vladinom priopćenju.

WAZ je 1999. kupio 50-postotni udio izdavačke kuće EPH.

(Hina) pp/so so

Pročitajte više