Radio 101 na regionalnoj frekvenciji planira emitirati od 8. svibnja

NA NOVOJ regionalnoj frekvenciji za grad Zagreb i Zagrebačku županiju Radio 101 želio bi početi emitirati na svoj 19. rođendan, 8. svibnja ove godine, kazao je danas direktor te radio postaje Dario Dusper.

No, točan datum početka emitiranja na novoj frekvenciji utvrdit će se u dogovorima sa Zavodom za telekomunikacije, nakon sagledavanja svih tehničkih parametara, dodao je Dusper.

Predstavnici Stojedinice na današnjoj su konferenciji za novinare ponovno izrazili zadovoljstvo prošlotjednom odlukom Vijeća za radio i televiziju da se toj postaji da suglasnost za emitiranje na frekvenciji 101 MHz.

Petogodišnja koncesija za grad Zagreb i Zagrebačku županiju tom je radiju dodijeljena u ožujku prošle godine. Tada je predviđeno da će Stojedinica program emitirati na frekvenciji 88,1 MHz, koju koristi Radio Sljeme.

U namjeri da ponovno počne emitirati na staroj i "nepravedno oduzetoj frekvenciji" Radio 101 poduzeo je sve kako bi s Radio Sljemenom zamijenio frekvencije, no zamjena nije bila moguća do donošenja novog Zakona o HRT-u, pojasnila je novinarka Stojedinice Zrinka Vrabec Mojzeš.

Kazala je kako je ta postaja svojim programom i sadržajima odavno pokazala da je "javni radio", zbog čega je i zaslužila da se čuje izvan Zagreba, što će im biti omogućeno dodijeljenom regionalnom frekvencijom 101 MHz.

(Hina) am so

Pročitajte više