Radnici splitske Trajektne luke prosvjedovali pred zgradom "Jadrolinije" u Rijeci

ČETRDESETAK radnika splitske Trajektne luke danas je mirno prosvjedovalo pred zgradom "Jadrolinije" u Rijeci, tražeći razgovor o isplati 7,8 milijuna kuna duga tog brodara Trajektnoj luci.

Predsjednik Štrajkaškog odbora Duško Dadić zatražio je da ga primi predsjednik Uprave Slavko Lončar, a zaštitar na ulazu u zgradu kazao je da je "Jadrolinija" Dadiću onemogućila ulazak u zgradu.

Dadić je novinarima izjavio da to nije prosvjed protiv "Jadrolinije", nego protiv njezine Uprave, odnosno Lončara, kojeg smatraju odgovornim za neisplatu duga za obavljene usluge u splitskoj luci. Rekao je i da odbojnost između Splita i Rijeke ne postoji te da ne treba povezivati taj slučaj s osnivanjem buduće agencije za pomorski prijevoz.

Uprava "Jadrolinije" oglasila se priopćenjem za javnost koje je razdijeljeno okupljenima pred zgradom, u kojem se ističe da je jučer faksirala poziv direktorici splitske Trajektne luke Almi Peroš za razgovor o financijskim odnosima dviju tvrtaka, ali bez predstavnika Štrajkaškog odbora. U priopćenju se dodaje da Peroš nije odgovorila na poziv.

Uprava "Jadrolinije" navodi da je prijepor s Trajektnom lukom dugotrajan i pravno vrlo zapleten, da postupak Štrajkaškog odbora ne pridonosi njegovu rješenju kao "ni medijska kampanja".

Duško Dadić kazao je da je poziv za sastanak Upravi Trajektne luke stigao izvan radnog vremena te da nije bilo vremena za organiziranje puta članova Uprave.

S druge strane, Uprava "Jadrolinije" u još jednom, kasnijem dopisu direktorici Trajektne luke, tvrdi da je poziv za razgovor stigao jučer za radnog vremena te ju poziva da ih izvijesti o novom terminu sastanka.

Prosvjednici su se razišli ogorčeni odbijanjem prijama kod Slavka Lončara te su najavili da će sljedeći tjedan djelomično obustaviti usluge "Jadroliniji", a možda i onemogućiti isplovljavanje trajekata iz luke ako se dug ne podmiri.

Pročitajte više