RASPISAN NATJEČAJ "ERATO" ZA NAJLJEPŠU LIRSKU PJESMU

Međunarodni institut za književnost raspisao je natječaj "Erato" za najljepšu lirsku pjesmu, i to je, kako ističe organizator, najveći literarni natječaj ikad raspisan na području Republike Hrvatske. L

Natječaj "Erato", nazvan po muzi iz grčke mitologije, zaštitnici ljubavne poezije, obuhvaća cjelokupnu dobnu strukturu građanstva, od učenika do umirovljenika, a provodi se, osim u Hrvatskoj, i u dijaspori.

Međunarodni institut za književnost, koji od kraja prošle godine djeluje u Zagrebu kao nevladina, neprofitna i nestranačka organizacija, raspisao je taj natječaj u svrhu promidžbe književno-umjetničkog stvaralaštva te obilježavanja Svjetskoga dana poezije - 21. ožujka.

Želja nam je natječajem, kako ističe organizator, potaknuti učenike na pisanje i čitanje poezije te razviti kod njih zanimanje i ljubav za hrvatski jezik, kako bi već od mladenaštva stekli kulturu čitanja i izražavanja kroz pisanu riječ.

Pjesma koja se šalje na natječaj do 25. svibnja (preporučenom poštom, putem e-maila na eratoŽerato.hr i on-line pristupnicom na stranicama www.erato.hr), mora biti izvoran rad pisan na hrvatskom jeziku, ne s manje od 50 riječi, odnosno ne više od 300 riječi, te ne smije biti dobitnica neke druge literarne nagrade.

Svi uspjeli radovi bit će tiskani u zajedničkoj zbirci te u formi recitacije snimljeni na CD-u, a svečana dodjela nagrada održat će se u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu 24. lipnja.

Dodijelit će se po tri nagrade u tri kategorije - studenti i odrasli, učenici srednjih škola te učenici od 5. do 8. razreda osnovne škole. Osim toga, dodijelit će se nagrada za razred s najvećim odazivom i nagrada za školu s najvećim odazivom.

(Hina) xmc ymc

Pročitajte više