Razbojnici djelatnike kladionice u Čakovcu puškom natjerali da ugase alarm pa pobjegli s novcem

NOĆAS je u 2.48 sati u Čakovcu, u Zrinsko-Frankopanskoj ulici, u kladionici "PSK" koja se nalazi u sklopu objekta "Japa", izvršena oružana pljačka. Kako je izvijestila PU međimurska, dvojica maskiranih razbojnika prišli su dvojici djelatnika "PSK", 25-godišnjaku i 40-godišnjaku, koji su zatvarali objekt te ih je jedan od počinitelja uz prijetnju puškom prisilio da se vrate u kladionicu i isključe alarm.

Nakon toga je jedan od razbojnika prisilio jednog od djelatnika da legne na tlo te mu je vezao ruke, dok je drugi počinitelj uz prijetnju oružjem prisilio drugog zaposlenika da otključa sef iz kojeg je potom ukrao novac i jednu prijenosnu metalnu kasu. Nakon toga su se razbojnici dali u bijeg. Ukrali su više desetaka tisuća kuna.

Jedan razbojnik je muškarac visine od oko 170 centimetara, srednje tjelesne građe, a u trenutku pljačke je bio obučen u tamnu odjeću sa kapom šiltericom na glavi te je preko lica imao povez. Drugi počinitelj je visine od oko 160 centimetara, srednje tjelesne građe, a u trenutku pljačke je bio obučen u tamnu odjeću i preko glave je imao navučenu potkapu sa prorezom za oči te je bio naoružan puškom.

I.M.
Foto: Željko Hajdinjak/Cropix

Pročitajte više