Razrješenja na sjednici Državnoodvjetničkog vijeća

DRŽAVNOODVJETNIČKO vijeće (DOV) razriješilo je danas dužnosti na njihov zahtjev dvoje zamjenika županijskoga i troje zamjenika općinskoga državnog odvjetnika, priopćeno je kasno poslijepodne sa sjednice DOV-a.

Razriješeni su zamjenik županijskoga državnog odvjetnika u Rijeci Antun Milobara, zamjenica županijskoga državnog odvjetnika u Splitu Jadranka Petrović, zamjenik općinskoga državnog odvjetnika u Imotskome Dragutin Prlja te zamjenici općinskoga državnog odvjetnika u Zadru Jasenka Glavan i Hrvoje Visković.

Vijeće je kao neosnovan odbilo prigovor zamjenika općinskoga državnog odvjetnika u Makarskoj Rafaela Beroša protiv odluke glavnoga državnog odvjetnika od 25. studenoga ove godine kojom je Beroš udaljen s dužnosti.

Jednoglasnom odlukom DOV-a za zamjenika općinskoga državnog odvjetnika u Bujama na rok od pet godina imenovan je Željko Perčinlić.

U prvom dijelu sjednice DOV je dužnosti razriješio zamjenicu županijskoga državnog odvjetnika iz Karlovaca Davorku Nyerš-Katušić jer je odbila zastupati optužbu u slučaju Koranskog mosta.

Pročitajte više