Razvojačeni branitelji zaposjeli ured gradonačelnika Šibenika

DEVETORICA članova Udruge razvojačenih hrvatskih branitelja iz Šibenika na čelu s predsjednikom Vladimirom Gojanovićem zaposjeli su Ured šibenskog gradonačelnika iz kojega ne žele izaći ni nakon završetka radnog vremena, nezadovoljni što im gradska vlast ne dopušta da, uz službenu proslavu 12. obljetnice Rujanske bitke za Šibenik, organiziraju i svoju proslavu.

Udruga razvojačenih hrvatskih branitelja, kako je objasnio Vladimir Gojanović, ne podržava tu službenu proslavu jer će na njoj govoriti, kako tvrde, samo političari i ratni profiteri.

Zbog toga su za 22. rujna zakazali svoju svečanost. Budući da je gradonačelnik Šibenika na službenom putu u Zagrebu, jutros su s njima razgovarali dogradonačelnik Zoran Smolić i dopredsjednik Gradskog vijeća Goran Jurković, koji su im kazali da je stajalište gradske vlasti, koje ne misle promijeniti, da podržavaju samo onu proslavu Rujanske bitke koja je organizirana u suradnji sa županijskom vlašću i svih jedanaest ostalih udruga proizašlih iz Domovinskog rata i da je Udruga hrvatskih razvojačenih branitelja bila pozvana da se u to uključi.

Razvojačeni su branitelji ostali nepokolebljivi da iz Ureda gradonačelnika neće izaći sve dok im se ne dopusti da svoje prigodno okupljanje organiziraju na Poljani.

Ana Gojanović, predstojnica Ureda gradonačelnika, izjavila nam je kako čelnici grada nisu željeli izazvati izgred i pomoću zaštitara izbaciti nezadovoljne članove Udruge razvojačenih branitelja iz gradonačelnikovog ureda u kojem su ostali protupravno, nego da su ih pokušali uvjeriti da odu sami te su se nadali da će do kraja radnog vremena to i napraviti. Niti nakon što se to nije dogodilo, nitko nije reagirao, a devetorica članova Udruge u kasnim popodnevnim satima ostali u gradonačelnikovu uredu.

Pročitajte više