Reagiranje Ninoslava Pavića: Šimić nastoji izreketariti novac koji mu ne pripada

ODVJETNIČKI ured Sardelić & Miličević dostavio je redakciji Indexa zahtjev Ninoslava Pavića i društva EUROPAPRESS HOLDING d.o.o. za ispravak u odnosu na članak "Isplivali dokumenti: Kako su povezani Pavić, Todorić, Kutle i Podravka?"  Zahtjev objavljujemo u cijelosti.

"lnformacije objavljene dana 09.02.2011. na portalu ,'Index.hr', u članku pod naslovom ,,lsplivali dokumenti: Kako su povezani Pavić, Todorić, Kutle i Podravka?, autora I. Ćimić a koje se odnose na g. Ninoslava Pavića i EPH su netočne te je objavljivanjem takvih grubih laži istima pričinjena nemjerljiva šteta.

lzmeđu EPH i Agrokora nije zaključen bilo kakav ugovor o brendiranju.

G. Pavić nije ni na koji način povezan s dionicama Mirne d.d. Rovinj, niti sa FIMA grupom.

Ni EPH ni g. Ninoslav Pavić nemaju nikakve veze sa Podravkom, aferom Spice i ostalim teorijama zavjere iz vašeg članka.

Ukratko, ovdje se.radi o fantazmagoričnim i potpuno izmišljenim teorijama koje Hrvoje Šimić već trinaest godina širi o Slobodnoj Dalmaciji, a u posljednjih pet godina i o EPH i svim ljudima za koje mu se čini da su krivi za njegovo neuspješno nastojanje da se dočepa najprije pet milijuna kuna, potom dvadeset, pa trideset tri i na koncu 411 milijuna kuna.

Toliko, naime, iznose svi zahtjevi koje je opsjednuti Šimić pokušao postaviti u preko 70 sudskih tužbi, općinskim, trgovačkim i županijskim sudovima, Vrhovnom sudu, Ustavnom sudu, kaznenim prijavama, prijavama HANFI, odvjetničkoj komori...

Niti jedno pravosudno tijelo ni u jednom procesu ili prijavi nije dalo za pravo Hrvoju Šimiću niti u jednom slučaju, niti u jednoj tvrdnji. Dapače, pravomoćne i konačne presude Visokog trgovačkog suda i Vrhovnog suda kažu da je Slobodna Dalmacija sve obaveze prema Šimiću uredno podmirila, pa čak i pretplatila za 300 tisuća kuna. Šimić je po zadnjoj presudi dužan platiti Slobodnoj Dalmaciji i dodatnih 370 tisuća kuna.

A riječ je o tome da je Hrvoje Šimić prije trinaest godina u štedno kreditno službu Slobodne Dalmacije uložio cca 1,5 milijuna kuna. Taj novac, u vremenu kad je bio partner s Brunom Orešarom zajedno s sa svim pripadajućim kamatama odavno mu je vraćen u više nego dvostrukom iznosu. No, njegova je ideja da bi od Slobodne Dalmacije, EPH i privatnih osoba trebao dobiti stotine milijuna kuna!

Šimić, da bi to nekako ostvario, na sve načine, forsiranjem nagodbi, pa prijetnjama, nakon toga zloporabom pravosudnog sustava, zloupotrebom i manipuliranjem medijima, progonom, falsifikatima, nastoji izreketariti novac koji mu ne pripada ni po jednoj osnovi.

To je ukratko, pozadina konstrukcija koje Šimić godinama širi, a koje su osnova i sadržaj vašeg članka.

Sve dokumente o ovom slučaju, uključujući i pregled svih sudskih presuda, uvijek možete dobiti u EPH ili Slobodnoj Dalmaciji.

Pročitajte više