Reakcije u povodu Papine smrti (2)

Republička koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskog rata priopćila je danas da je s tugom i boli primila vijest o smrti Pape Ivana Pavla II.

Hrvatski branitelji i cijeli hrvatski narod na poseban su način voljeli Svetog Oca, ali isto tako smo znali da i u njegovom srcu gori vatra ljubavi prema našem napaćenom narodu, kažu branitelji u svom priopćenju povodom smrti, kako ističu, najdražeg i zavijek voljenog, Ivana Pavla II.

"Nikada, zaista nikada nećemo zaboraviti što su sve Sveti Otac i Sveta Stolica učinili za Hrvatsku na njenom putu međunarodnog priznanja. Upravo smo mi, hrvatski branitelji, u trenucima svojih najdubljih životnih i emotivnih kriza u tom izuzetnom čovjeku nalazili nadu i svjetlost. U njemu je bilo to vrelo nepresušne dobrote i ljubavi koje nam je uvijek i iznova davalo novu snagu i nadu u bolji život", istakli su branitelji i najavili da će predstavnici njihovih udruga u organizaciji Vojnog ordinarijata otići na posljednji ispraćaj Pape Ivana Pavla II.

Žalost zbog smrti Ivana Pavla II. priopćenjem je danas izrazio i političar Boris Mikšić, koji ističe kako će hrvatskom narodu u trajnom sjećanju ostati ljubav i privrženost Svetog Oca Hrvatskoj.

Hrvatski pokret za život i obitelj priopćenjem, koje je potpisala predsjednica Pokreta Ružica Ćavar, izražava najdublju žalost zbog smrti pape Ivana Pavla II.

(Hina) pp/xbdj yjn

Pročitajte više