Ribari u Oregonu iskakali iz čamca da izbjegnu nalet glisera, pogledajte snimku

Screenshot: Facebook

TROJE ribara na losose iz Oregona jedva su izvukla živu glavu pred naletom glisera, skokom iz čamca u ledenu vodu rijeke Columbia, a nevjerojatni incident snimljen je GoPro kamerom. 

Gliser se, samo trenutak nakon što su ribari skočili u rijeku, punom brzinom zabio u njihov čamac. Sve se dogodilo prije nekoliko mjeseci na ušću rijeke Columbia u Tihi ocean, javlja Oregon Live. Na snimci se vidi i kako Christopher McMahon (46), jedan od troje ribara, uzalud maše i viče vozaču glisera da skrene u stranu. 
 
 
Tuže vozača broda za 372 tisuće dolara
 
Iako on i drugi ribar, Bryan Maess (47) nisu imali prsluke za spašavanje, dok ga je Roni Durham (57) imala ali joj se nije napuhao, srećom se nitko nije utopio. Međutim, sve troje su pretrpjeli ozljede od krhotina čamca pri sudaru. 
 
Vozač glisera Marlin Lee Larsen uhićen je i dobio nekoliko kaznenih prijava, a kako je prenio šerif Clatsop Countyja, 75-godišnji Larsen je rekao istražiteljima da nije vidio ispred sebe jer je sjedio, a kontrolna ploča glisera mu je blokirao pogled. 
 
Njegov zet, koji je također bio u gliseru, rekao je istražiteljima da njegov svekar ponekad koristi mobitel u vožnji i da je to radio i jutro kad je došlo do sudara brodova. Ribari sada tuže Larsena za 372 tisuće dolara.  

Pročitajte više