Ribkin: Moja je kandidatura za mjesto predsjednika još aktualna

RUSKI predsjednički kandidat Ivan Ribkin, koji se pojavio nakon neobjašnjivog nestanka prije pet dana i policijske potrage za njim, u četvrtak navečer je izjavio kako je njegova kandidatura još uvijek aktualna.

"Nakon okolnosti koje su me prisilile na boravak u Kijevu tijekom kojega se nisam mogao nikome javiti, razmišljao sam o tomu je li razumno ostati u utrci za predsjedničke izbore", kazao je Ribkin za Interfax. "Čvrsto sam odlučio nastaviti kampanju", rekao je dodavši kako će svoje planove iznijeti u petak na konferenciji za novinare.

Ribkin je nestao nekoliko dana nakon izjava protiv Vladimira Putina, u kojima je otkrio navodne veze aktualnog ruskog predsjednika s određenim poslovnim krugovima, što je informacija koja se u ruskim medijima strogo kontrolira. Neki vjeruju da je informacije dobio od svog suradnika Borisa Berezovskog, poslovnog čovjeka svojevremeno bliskog Kremlju koji je postao Putinov neprijatelj te je bio prisiljen pobjeći. On se već tri godine nalazi u Londonu koji mu je dao politički azil.

Berezovski financira Ribkinovu izbornu kampanju. Ribkin je u četvrtak otputovao u London kako bi se sastao sa svojim sponzorom i konzultirao se s njim.

(Hina) xmh ysd

Pročitajte više