Riječanin dobio šest i pol godina zatvora zbog poticanja na teško ubojstvo

NA ŽUPANIJSKOME sudu u Rijeci je danas donesena nepravomoćna presuda kojim se 39-godišnji Tihomir Lukić osuđuje na kaznu zatvora od šest i pol godina. Lukić je okrivljen za poticanje na teško ubojstvo iz koristoljublja i nedozvoljeno posjedovanje eksplozivnih naprava. Sutkinja Jasenka Kovačić je naglasila da je tijekom postupka dokazano kazneno djelo zbog čega je Lukić u pritvoru od prosinca prošle godine.

Lukić je osuđen zbog naručivanja ubojstva svog poslovnog partnera Sakiba Sivre. Sakib je Lukiću u nekoliko navrata posudio veće iznose novca, a onda je nakon nekog vremena Sivro započeo s iznuđivanje novca iz poslovanja Buddha bara u kojem je Lukić bio voditelj, a Sakib partner s 50-postotnim udjelom. Nakon toga Lukić se požalio prijatelju, koji je kasnije postao pouzdanik imena Gorki, na Sivrove ucjene. Lukić tada, preko treće osobe, naručuje Sivrovo ubojstvo.

Sud je, tijekom izricanja presude, kao olakotnu okolnost naglasio to što je Lukić u međuvremenu postao otac, dok su otegotne okolnosti bile te što je ranije osuđivan u Njemačkoj zbog droge, a u Bosni i Hercegovini zbog pranja novca.

Pročitajte više