Riječko sveučilište i Microsoft počeli suradnju

Sveučilište u Rijeci i Microsoft na današnjoj su konferenciji za novinstvo najavili početak suradnje u području informacijskih tehnologija.

Tako se riječko prvo među hrvatskim sveučilištima priključilo provedbi Microsoftova globalnog programa "Suradnici u učenju" (Partners in learning - PIL), započeta u studenom prošle godine i namijenjena profesorima, nastavnicima, studentima i učenicima. To, istaknuto je, otvara nove mogućnosti pristupa najnovijim tehnologijama i uslugama te tvrtke kao na zapadnim sveučilištima.

Rektor Sveučilišta Daniel Rukavina kazao je da se ta ustanova u protekle tri godine velikim ulaganjem osuvremenila i osposobila za nastavne i istraživačke programe, a da projekt PIL omogućuje ulazak u globalne programe obrazovanja.

Suradnjom je predviđeno pohađanje Microsoftovih tečajeva i stjecanje statusa stručnjaka za pojedina područja proizvoda ili tehnologija te tvrtke. Uz to, osposobit će se skupina studenata koji će tehnički podučavati kolege i nastavnike, tako da će nastati on-line zajednica nastavnika i sveučilištaraca.

(Hina) xdsil ydd

Pročitajte više