RIJEKA: STANJE SUPRUŽNIKA OTROVANIH PLINOM - BOLJE

Supružnici Dragutin i Ivanka Bišćan, koji su jučer otrovani plinom što je istjecao u njihovu prizemnu stanu u Rijeci, danas su malo bolje, izvijestili su iz Jedinice intenzivnog liječenja riječkog KBCa, gdje su supružnici smješteni.

Po riječima liječnika iz Jedinice intenzivnog liječenja, Dragutin Bišćan (54) je odveden u barokomoru u Pulu i njegovo se zdravstveno stanje ocjenjuje stabilnim, a Ivanka (51) je još priključena na respiratorne uređaje, ali se zamjećuju znakovi izlaska iz kome.

Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel danas je na konferenciji za novinstvo izrazio žaljenje zbog te nesreće, rekavši da upravo na području na kojem se dogodila nesreća (u Krešimirovoj ulici, na Mlaki) u ponedjeljak, 2. veljače, počinje zamjena plinskih instalacija u sklopu plinske mreže koja se zadnjih godina gradi u Rijeci.

Podsjetio je da je na tom području zadnji nadzor instalacija, odnosno utvrđivanje moguće prisutnosti plina izvan instalacija, obavljen 17. i 18. prosinca.

Riječki gradonačelnik najavio je utvrđivanje odgovornosti za taj slučaj.

Nesreća se dogodila jer je plin izbijao iz zahrđale plinske cijevi pred kućom u Krešimirovoj ulici 52, u kojoj žive unesrećeni, utvrdili su u tvrtki "Energo" koja distribuira plin u gradskoj mreži. Taj je plin je najvjerojatnije putem kanalizacijske mreže dospio u stan.

Supružnike Bišćan je u nesvjesnu stanju pronašao njihov sin.

(Hina) dsil sp

Pročitajte više