Rončević: Miličevićev iskaz je formulirao Nenad Stazić

U DANAŠNJEM nastavku suđenja bivšem ministru obrane Berislavu Rončeviću i državnom tajniku u MORH-u Ivi Bačiću u aferi "kamioni" svjedočio je Jozo Miličević, bivši v.d. glavnog inspektora obrane.

Naime, Rončevića Uskok tereti da je sa svojim pomoćnikom od tvrtke Eurokamioni izravnom pogodbom kupio 39 vojnih kamiona za 34,4 milijuna kuna od Iveca, koji su bili za 10,2 milijuna kuna skuplji od najnižeg iznosa koji je na natječaju ponudio Man Importer.

Uočen niz nepravilnosti i velika razlika u cijeni

Miličević je na svjedočenju kazao da je inspekcijskim nadzorom u Ministarstvu obrane i oružanih snaga uočen niz nepravilnosti i velika razlika u cijeni po kojoj su kamioni kupljeni u odnosu na cijenu iz dokumentacije u prvom natječaju.

Miličević je kazao da inspekcijski tim nije imao potpunu dokumentaciju pa su je tražili od ministra Rončevića, no on im je rekao da je sve u redu, da su Vojna policija i Vojnoobavještajna agencija sve provjerili, da je time nadzor završen i da oni nemaju što tražiti. Miličević je kazao kako nije dobio traženo izvješće od Rončevića kako bi mogli zatvoriti nadzor. "Sve je savršeno, izvješće su načinili Vojna policija i Vojnoobavještajna agencija", kazao je Rončević Miličeviću 2005. godine.

"Miličevićev iskaz formulirao Nenad Stazić"

Rončević je Miličeviću prigovorio da izvješće njegova inspektorata nije valjano i da je tendenciozno te mu je tada zaprijetio da mora kazniti svoje inspektore i izbaciti ih iz sustava, a ako to napravi, s njim će biti sve u redu. Miličević je Rončeviću rekao da izvješće ne može promijeniti jer su ga izradili drugi i da on njima vjeruje, na što mu se Rončević zahvalio i kazao da ne može imati nestručne osobe u MORH-u.

Nakon rasprave je Rončević rekao da je Miličevićev iskaz formulirao SDP-ov zastupnik Nenad Stazić prije iskaza pred saborskim povjerenstvom. Tvrdi kako je Miličević lagao pred istražnim povjerenstvom pa je to sada morao i ponoviti pred sudom, jer bi mu u protivnom prijetio kazneni progon.

Pročitajte više