Rukometaši obišli mjesta stradanja Vukovaraca

Hrvatski rukometni reprezentativci, predvođeni izbornikom Linom Ćervarom, koji borave u Slavoniji na završnim pripremama za predstojeće Europsko rukometno prvenstvo, posjetili su danas Vukovar.

Posjet Vukovaru hrvatski rukometni reprezentativci počeli su obilaskom spomen-tenka i spomen-poprsja general bojnika Blage Zadre na Trpinjskoj cesti podno kojega su položili vijenac i zapalili svijeću.

Tijekom posjeta vukovarskoj Općoj bolnici s radom bolnice, posebice tijekom srpske agresije, upoznala ih je ratna i sadašnja ravnateljica dr. Vesna Bosanac, a u ime Hrvatskog rukometnog saveza, glavni tajnik HRS-a Damir Poljak tom je prigodom darovao Internom odjelu EKG aparat, vrijednosti oko 45.000 kuna.

U pratnji predstavnika Hrvatskog društva logoraša srpskih koncentracijskih logora, rukometni reprezentativci obišli su i spomen-područje na Ovčari te Memorijalno groblje žrtava iz Domovinskog rata.

Paljenjem svijeća i polaganjem vijenca na ta dva mjesta, koja simboliziraju tragediju Vukovaraca u Domovinskom ratu, rukometni reprezentativci odali su počast poginulima u obrani Vukovara.

"Svaki bi hrvatski građanin barem jednom u životu trebao doći u Vukovar i vidjeti što se ovdje dogodilo, da se takva tragedija ne bi više nikada ponovila", izjavio je novinarima na Ovčari hrvatski rukometni reprezentativac Vlado Šola.

Njegov suigrač Slavko Goluža, u izjavi novinarima, poručio je da je današnji posjet Vukovaru hrvatske rukometne reprezentacije najmanje što hrvatski rukometaši mogu učiniti u spomen na brojne vukovarske žrtve.

Hrvatske rukometne reprezentativce primio je i gradonačelnik Vukovara Tomislav Šota, a predviđen je i njihov posjet pozivnom centru TELE2 u Vukovaru, glavnom sponzoru Hrvatskog rukometnog saveza.

Hrvatski rukometni reprezentativci u 18 sati odigrat će u dvorani u Borovu naselju prijateljsku utakmicu s rukometnom vrstom Slavonije i Baranje.

Bit će to posljednja pripremna utakmica uoči Europskog rukometnog prvenstva.

(Hina) xzdra ydd

Pročitajte više