RUSKI MEDIJI O TROJNOM SASTANKU U TIRANI

´Da bi stupili u članstvo NATOa Hrvatska, Makedonija i Albanija bespogovorno podržavaju Washington oko iračke krize´, ocjenjuju u četvrtak moskovski mediji pišući o zajedničkom sastanku predsjednika država Hrvatske, Makedonije i Albanije u srijedu u Tirani, na kojem su Mesić, Trajkovski i Moisiu dogovarali kako da zajednički ubrzaju primanje svojih zemalja u NATO.

U pisanju moskovskog tiska ističe se činjenica da je na tom trojnom sastanku sudjelovao i predsjednike savjetovao američki veleposlanik u Tirani James Jeffrey, te da je postignut dogovor da se već u ožujku potpiše sporazum ´Adriatik-3 ´ koji će dati pravnu osnovu suradnje Hrvatske, Makedonije i Albanije sa SAD.

Ruski mediji prenose i pisanje tiranskog dnevnika ´Gazeta Shqiptare´ da će u sljedećih godinu dana američka konzalting tvrtka Paige E.Reffe za 140 tisuća dolara pružati pravnu podršku i pomoć Albaniji u pripremama za brže primanje u NATO.

Komentar o summitu u Tirani moskovski list ´Vremja novosti´ objavio je pod naslovom ´Balkanski trio gura se u NATO´, a list Komersant pod naslovom: ´Albanija, Makedonija i Hrvatska zauzeli red pred vratima NATO-a´.

Pročitajte više