Sabljo i njegovi ljudi optuživani za palež auta, zapalili i auto Dinamovog Antolića

Foto: Index

TOMISLAVA SABLJU DORH je teretio da je naložio palež automobila Krešimira Antolića 2017. godine, koji je tada već bio Dinamov šef sigurnosti.

Krešimir Antolić je diplomirani kriminalist. Radio je u Odjelu kriminaliteta droga, a zatim je bio načelnik Odjela općeg kriminaliteta PU zagrebačke. S te funkcije dolazi na onu Dinamovog direktora za sigurnost, a zatim i na funkciju člana Uprave. Iz Dinama je otišao početkom ožujka.

Istragom je otkriveno, pisali su mediji, kako je Sabljo sam sve pripremio, ali nije pazio na nadzorne kamere koje su snimile njegov automobil u blizini.

Autom se koristio Antolićev brat

Autom se koristio Antolićev brat, ali nitko nije sumnjao da je požar podmetnut radi vlasnika auta Krešimira Antolića.

On sam je istražiteljima rekao kako je nekoliko puta kao policajac postupao protiv Sablje, a davne 2010. godine protiv njega je podnio i kaznenu prijavu kao načelnik u zagrebačkoj policiji.

Antolić se javio i Indexu nakon što mu je zapaljen auto. Prvo je sarkastično prokomentirao: "Brat mi je inače kuhar, pa mu je možda ovo osveta jer mu je jelo loše ispalo."

No, onda je ozbiljno dodao: "Prilično je jasno da ovo ima veze s mojim bratom ili sa mnom, odnosno s poslom koji radim."

Pročitajte više