Saborsko izaslanstvo od nedjelje u posjetu sjedištu NATO-a

HRVATSKO višestranačko parlamentarno izaslanstvo, predvođeno saborskim zastupnikom Krešimirom Ćosićem, boravit će u posjetu sjedištu NATO-a u Bruxellesu od 18. do 20. travnja, doznaje se u petak iz službenog priopćenja.

U sastavu izaslanstva su saborski zastupnici HDZ-a, SDP-a, HNS-a, Libre i HSP-a.

Tijekom boravka saborskog izaslanstva u Bruxellesu razgovarat će se o skorašnjem summitu NATO-a u Istanbulu, te o zadaćama koje NATO trenutno ima na Balkanu. Posebna tema razgovora bit će NATO-ova nova uloga u borbi protiv terorizma.

Jačanje suradnje Hrvatskoga sabora s Parlamentarnom skupštinom, te ostalim tijelima i institucijama NATO-a, od posebne je važnosti za daljnje ubrzano približavanje Hrvatske punopravnom članstvu u NATO-u, kaže se u priopćenju.

U priopćenju se dodaje da kvalitetnija i cjelovitija suradnja na razini parlamenata, među ostalim, doprinosi boljoj informiranosti hrvatske javnosti o planovima i aktivnostima usmjerenim na približavanje Hrvatske NATO-u. S tim u svezi, potpuna i cjelovita informiranost hrvatske javnosti, pak, od osobitog je značenja za jačanje njezine potpore hrvatskim strateškim ciljevima usmjerenim na priključenje NATO-u i Europskoj uniji, ističe se u priopćenju.

Pročitajte više