Sanader će biti ispitan sutra: "Postoji objašnjenje za novac u Austriji, nije primao proviziju"

"TO JE STARA priča o provizijama koju je hrvatsko državno odvjetništvo odbacilo još 2001. godine", naglasio je u izjavi za austrijski Kleine Zeitung odvjetnik Ive Sanader, Werner Suppan dodajući kako novinski tekstovi o tome da austrijsko tužiteljstvo posjeduje dokaze o Hypo provizijama ne drže vodu jer je pravno gledajući sve čisto.

> DORH je odbacio prijavu protiv Sanadera za Hypo banku još dok je bio premijer?

> Priopćenje DORH-a: Index nas tekstualno napada zbog slučaja Hypo-Sanader

> Bajićeva svinjarija: Prije 10 godina imali dokument protiv Sanadera kojeg su proglasili tajnom

> Austrijanci šalju DORH-u dokumente o Sanaderovim tajnim računima

Suppan tvrdi i kako još uvijek postoje veliki problemi oko izručenja Sanadera Hrvatskoj jer još uvijek njegov pravni tim u Austriji nema pristupa detaljima hrvatske optužbe koja tereti Sanadera za slučajeve korupcije. 

Sličnu izjavu dao je istom mediju i odvjetnik Wolfganga Kulterera, bivšeg šefa Hypo banke kojem 1. ožujka počinje suđenje u Austriji za malverzacije u Hypo banci. Naime, Kleine Zeitung poziva se na izjavu odvjetnika Ferdinanda Lankansa koji je u ime Kulterera rekao da nije postojao posao isplaćivanja provizije Sanaderu niti je on u tome sudjelovao na bilo koji način.

No sudeći prema vijesti od jučer austrijsko tužiteljstvo navodno posjeduje uplatnice. 

Odgođeno ispitivanje

Ivo Sanader sutra će biti ispitan od strane austrijskog tužiteljstvam, a ne danas kako je to bilo najavljeno prije mjesec dana. "Današnje ispitivanje odgođeno je za sutra", rekao je Suppan austrijskoj novinskoj agenciji, te dodao kako se sav tijek novca može objasniti. "Za kompletno sve postoji objašnjenje", tvrdi Suppan.

Odvjetnik Suppan istaknuo je kako se u potpunosti može objasniti kretanje novca te ponovio da je njegov klijent nevin te opovrgnuo sve tvrdnje iz medija posljednjih dana o računima samog Sanadera kao i njegove obitelji a koji su navodno teški 1,3 milijuna eura.

Naime, Suppan je danas rekao da sve što je njegov klijent zaradio u Austriji za to je i uredno platio porez u toj državi. 

Pročitajte više