Sanader: Hrvatska će graditi most Komarna-Pelješac

PREMIJER Ivo Sanader danas je opetovao namjeru Hrvatske da gradi most Komarna-Pelješac.

Hrvatskim cestama (HC) dan je nalog da se u taj projekt krene i da uđe u program HC-a za ovu godinu, izvijestio je ministar mora, turizma, prometa i razvitka Božidar Kalmeta na sjednici Vlade koja je imenovala novi sastav Povjerenstva za građenje javnih cesta.

Most Komarna-Pelješac je kompatibilan, a ne konkurentan gradnji auto-ceste kroz Neum, rekao je Sanader, ističući da su dobri odnosi sa susjednom BiH prioritet njegove Vlade.

Dionica auto ceste Dubrovnik-Split išla bi kroz Neum, gradnjom mosta želi se revitalizirati jug države, iz izolacije izvući Pelješac i otoke, naglasio je Sanader.

Premijer je opetovao Vladinu želju da se gradnja auto ceste prema Splitu nastavi punim tempom - da bi potvrdila podršku tom projektu koji, kaže premijer, nema alternativu, Vlada će idući četvrtak zasjedati u Splitu i obići čvor Dugopolje-Bisko.

Ministar Kalmeta izvijestio je da će se ove godine izgraditi 177 kilometara autoceste Zagreb-Split, te 210 kilometara državnih cesta.

Predsjednikom Povjerenstva za građenje javnih cesta Vlada je imenovala premijera Sanadera, za njegova zamjenika ministra Kalmetu, a za članove ministre Marinu Matulović-Dropulić, Vesnu Škare-Ožbolt, Božu Biškupića, državnog tajnika za razvitak Ministarstva mora, predsjednike uprava HAC-a (Stanko Kovač) i HC.

Tajnik Povjerenstva je Muhamed Čokljat.

Pročitajte više