Sanader na summitu Europske pučke stranke

HRVATSKI premijer i predsjednik HDZ-a doputovao je u četvrtak u Meise, nedelako Bruxellesa, gdje će sudjelovati na summitu Europske pučke stranke (EPP).

Na summitu EPP-a sudjeluje deset premijera iz zemalja članica EU-a te stranački vođe iz cijele Europe. Na sastanku će biti i imenovani predsjednik Europske komisije Jose Manuel Barroso, koji također pripada toj stranačkoj grupaciji.

Sve stranačke frakcije u Europskom parlamentu tradicionalno uoči summita EU-a organiziraju sastanak stranačkih čelnika. Europska pučka stranka (EPP), koja okuplja europske demokršćanske stranke, ima najbrojniju frakciju u Europskom parlamentu s 268 zastupnika.

U izaslanstvu HDZ-a uz Sanadera sudjeluju Branko Baričević i Ratko Maček.

U petak popodne Sanader će se zajedno s premijerima triju ostalih zemalja kandidatkinja Bugarske, Rumunjske i Turske sastati s nizozemskim predsjedništvom EU-a. Riječ je o tradicionalnom sastanku s čelnicima zemalja kandidata, na kojem ih predsjedništvo EU-a izvještava o radu summita. Hrvatskom izaslanstvu u petak se trebaju pridružiti ministri vanjskih poslova i europskih integracija Miomir Žužul i Kolinda Grabar Kitarović.

Pročitajte više