Sanader o izložbi "Dora Maar i Picasso"

Predsjednik hrvatske Vlade Ivo Sanader ocijenio je da izložba "Dora Maar i Picasso", otvorena večeras u Klovićevim dvorima, pokazuje svu veličinu to dvoje umjetnika, a istodobno i dokazuje da je Hrvatska u samom vrhu onih europskih zemalja koje znaju organizirati i najveće kulturne događaje.

Nakon otvorenja izložbe Sanader se upisao u knjigu dojmova, te čestitao djelatnicima Klovićevih dvora, rekavši kako je ta izložba, ostvarena na temelju hrvatsko-francuske kulturne suradnje, iznimno važan i vrijedan projekt. Dodao je kako izložba na pravi način pokazuje da je njihovo djelo s pravom u samom vrhu svjetske umjetnosti i to ne samo 20. stoljeća.

Dr. Sanader pohvalio je autore izložbe zbog pomno odabranog vremena njezina postavljanja, u kojemu se Hrvatska priprema za ulazak u onu grupu elitnih europskih zemalja u kojoj joj je, kako je kazao, mjesto i po kulturi.

"Uoči samih pregovora za početak ulaska u Europsku uniju, odnosno početka toga procesa, Hrvatska i ovom izložbom dokazuje da je u samom vrhu onih europskih zemalja koje znaju organizirati najveće kulturne događaje. Upravo to svjedoči i ova izložba po eksponatima i značenju, a ne smijemo zaboraviti ni druge velike međunarodne izložbe koje su ovih dana, osim u Zagrebu, otvorene i u drugim hrvatskim gradovima. Ova je izložba velik događaj koji nas ispunja ponosom", izjavio je premijer Sanader, čestitavši ravnateljici i kustosima Klovićevih dvora, kao i kustosima pariškog Muzeja Pablo Picasso.



(Hina) xatod ymć

Pročitajte više