Sanader opovrgnuo napis da su članovi obitelji Tuđman izbrisani iz HDZ-ova članstva

PREDSJEDNIK HDZ-a Ivo Sanader opovrgnuo je danas pisanje jednog dnevnog lista da su članovi obitelji prvog hrvatskog predsjednika i HDZ-ova utemeljitelja dr. Franje Tuđmana izbrisani iz HDZ-ova članstva.

"To nije istina, novine svašta pišu, rekao je Sanader, dodavši da je istina je da je njegov (Tuđmanov) sin osnovao drugu stranku (HIP), a da je još početkom 90-te osnovao stranku socijaldemokratske orijentacije. "Prema tome, nije nikad ni bio član HDZ-a, a svi drugi jesu članovi HDZ-a", rekao je Sanader. To su dezinformacije na koje se mi ne osvrćemo, jer se o HDZ-u svašta pisalo u prošlosti. Nas prije svega zanima što misle hrvatski birači, kao vrhovna instanca demokracije, a oni misle dobro", rekao je Sanader novinarima nakon današnjeg polaganja vijenca na grob dr. Franje Tuđmana na Mirogoju u povodu 82. obljetnice njegova rođenja.

Supruga prvog hrvatskog predsjednika Ankica Tuđman koja je zajedno s članovima obitelji zapalila svijeće na grobu svog supruga, na upit novinara rekla da je o brisanju iz HDZ-ova članstva saznala iz medija, da je time jako iznenađena i da takvo nešto nije očekivala, te da je to sve što sada može reći o tome.

Predsjednik HIP-a Miroslav Tuđman, koji je danas također u ime te stranke položio vijenac i zapalio svijeće na grobu svog oca, upitan o istom medijskom napisu, izjavio je "da HDZ-ov predsjednik Sanader jedno misli, drugo radi, a treće govori".

Jedan dnevni list u današnjem broju donosi informaciju, kako piše, potvrđenu iz HDZ-ova Glavnog tajništva da supruga prvog hrvatskog predsjednika i HDZ-ova utemeljitelja dr. Franje Tuđmana, Ankica te njegova djeca Nevenka i Stjepan više nisu članovi te stranke.

Također donosi i stajalište HDZ-ova Tajništva da "iz članstva HDZ-a nisu izbrisani članovi obitelji Tuđman. Izlazak ili brisanje iz članstva precizno je uređeno stranačkim Statutom, a stranačka tijela nisu nikada donijela tu odluku. Članovi HDZ-a upisani u svim dosadašnjim stranačkim evidencijama članstva, od početka 2003. imaju pravo obnoviti svoje članstvo. To pravo imaju i članovi obitelji Tuđman, stajalište je HDZ-ova Glavnog tajništva, koje također prenosi taj dnevni list.

U povodu 82. obljetnice rođenja prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana izaslanstvo Hrvatskog bloka - pokreta za modernu Hrvatsku položilo je danas cvijeće i zapalilo svijeće ispred biste kod njegove rodne kuće u Velikom Trgovišću, priopćeno je iz HB-a.

Pročitajte više