Sastanak na Prisavlju: Branitelji službeno izrazili nezadovoljstvo radom HTV-a

DIO BRANITELJSKIH udruga danas je na službenom sastanku u središtu HRT-a na Prisavlju izrazilo svoje nezadovoljstvo programskih sadržajem HTV-a, a prije svega urednicima i novinarima Aleksandrom Stankovićem te Zoranom Šprajcom. Glasnogovornica HRT-a Dorotea Lazanin Jelenc nije za Index željela potvrditi ni demantirati nezadovoljstvo koje je izraženo na sastanku, no potvrdila je kako je sastanka zaista i bilo.

"Otvorili smo im vrata"

"Na HRT-u se kada za to postoji interes održavaju sastanci s predstavnicima različitih društvenih skupina i udruga, pa je upravo u tom smislu održan i sastanak s braniteljskim udrugama. Braniteljska populacija čini važan dio hrvatskog društva i predstavnicima njihovih udruga na HRT-u će uvijek biti otvorena vrata", rekla nam je glasnogovornica HRT-a koja nije htjela dodatno pojasniti o čemu je bilo riječi na samom sastanku.

Podsjetimo kako su sredinom siječnja Udruge iz Domovinskog rata pozvale HRT i HHO da im kao javne ustanove pruže potrebnu zaštitu kako bi se napokon zaustavio medijski progon i o Domovinskom ratu i hrvatskim braniteljima progovorilo na način na koji zaslužuju.

Okidač Stanković

Prema udrugama mediji svojim površnim, zlonamjernim i neargumentiranim informiranjem hrvatske javnosti stvaraju "neopravdano negativnu sliku o hrvatskim braniteljima, potiču i šire govor mržnje te na taj način ugrožavaju osobno dostojanstvo i dostojanstvo naših obitelji".

Okidač za nezadovoljstvo branitelja bila je emisija Nedjeljom u dva voditelja Aleksandra Stankovića kada je gostovao Milorad Pupovac. Tada je koordinacija udruga Domovinskog rata poslala  priopćenje zbog toga jer je Stanković "izjavom povezao branitelje i korupciju".

Koordinacija je od Vijeća HRT-a zatražila da se protiv Stankovića pokrenu sankcije jer njegovim se izjavama "na najgrublji način želi relativizirati Domovinski rat i njegove velike žrtve".

Pročitajte više