Satelitski program HRT-a za Sjevernu Ameriku uskoro kodiran

HRVATSKA radiotelevizija (HRT) izvijestila je danas da će od 1. veljače iduće godine početi kodirati i naplaćivati dosadašnji besplatni satelitski program za područje Sjeverne Amerike.

Gledatelji u Sjevernoj Americi ubuduće će za praćenje televizijskog programa "Slika Hrvatske" i radijskog programa "Glas Hrvatske" trebati GlobeCast WorldTV satelitski sustav koji uključuje satelitsku antenu i prijamnik, te autoriziranu pretplatničku karticu za dekodiranje programa. Cijena pretplatničke kartice je 15,99 američkih dolara mjesečno.

Na HRT-u očekuju da će program za Sjevernu Ameriku biti potpuno kodiran do početka ožujka.

Gledatelji SAD-a i Kanade na kodiranom programu ubuduće će moći pratiti hrvatske drame i filmove, zabavne emisije, prvu hrvatsku sapunicu, utakmica Hrvatske nogometne lige i nogometne reprezentacije te ostale sportske događaje koje, zbog televizijskih prava, nisu mogli pratiti protekle tri godine od kada HRT satelitski emitira besplatni televizijski i radijski program.

Dodatne informacije mogu se dobiti na besplatnom telefonu 1-888-988-5288 ili web stanici www.hrt-america.com, priopćio je HRT.

Pročitajte više