VIDEO New York Times otkrio: Saudijski princ je vlasnik najskuplje rezidencije na svijetu

Screenshot: YouTube
 
NEW YORK TIMES otkrio je u nedavnom članku da je saudijski princ Mohammed bin Salman vlasnik najskuplje rezidencije na svijetu.
 
Dvorac Louisa XIV. u Francuskoj prodan je 2015. godine neimenovanom kupcu s Bliskog istoka za 330 milijuna dolara, a New York Times je prije dva dana objavio da je vlasnik dvorca saudijski princ koji je pokrenuo veliku borbu protiv korupcije u državi.
 
Dokumenti o kupnji imanja od 23 hektara površine otkrili su da ga je kupio princ Salman putem investicijske tvrtke koju vodi njegova osobna zaklada, objavio je NYT. Savjetnici kraljevske obitelji također su potvrdili da dvorac pripada princu.
 
Kupnja dvorca bila je samo jedna u nizu velikih kupnji krunskog princa, koje uključuju jahtu od 500 milijuna dolara i luksuznu palaču za odmor u Maroku.
 
 
Kritičari optužuju princa za licemjerje 
 
Od kada je postao krunski princ ranije ove godine, Salman je poveo veliku antikorupcijsku akciju protiv najbogatijih građana. Vlasti su procijenile da je u posljednjih nekoliko desetljeća pronevjereno 100 milijardi dolara.
 
Saudijska Arabija zatražila je od uhićenih službenika da plate 70 posto svog bogatstva kako bi bili pušteni na slobodu. Vlasti se nadaju da će vratiti najmanje 100 milijardi dolara od uhićenih službenika.
 
Kritičari princa Salmana optužili su ga za licemjerje nakon novog otkrića te naveli da je potajno trošio desetke milijuna dolara na luksuz u inozemstvu, dok je svoje državne službenike optužio za korupciju.
 
Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz Saudijsku Arabiju, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: Saudijska Arabija.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje

Pročitajte više