SCG: SAVJETNIK PREMIJERA ZA NACIONALNU SIGURNOST PODNIO OSTAVKU

Srbijanski premijer Zoran Živković izjavio je u četvrtak da je njegov savjetnik za nacionalnu sigurnost Zoran Janjušević, optuživan proteklih tjedana za pranje novca, podnio ostavku, koja će biti formalno prihvaćena u vladi Srbije.

"Prije tjedan dana dobio sam Janjuševićevo pismo, u kojem navodi da podnosi ostavku, zahvaljuje na povjerenju i ističe da njegov daljji angažman u vladi ne bi bio dobar. Prihvaćam sve ostavke, pa ću prihvatiti i Janjuševićevu", kazao je premijer Živković na konferenciji za novinare.

Janjuševića i izvršnog direktora Agencije za sanaciju banaka Nemanju Kolesara bivši guverner Narodne banke Srbije Mlađan Dinkić i njegova stranka G17 Plus optužili su za pranje novca, što su njih dvojica negirali. Kolesar je, kako je u četvrtak izjavio Živković, poslao pismo Savjetu agencije o sanaciji banaka, u kojem traži raspravu o njegovom povjerenju, te će vlada prihvatiti svaku odluku Savjeta Agencije, a istraga će pokazati što je od optužbi protiv Kolesara i Janjuševića istina.

(Hina) tta nab

Pročitajte više