Schroeder najavio pomoć od 20 milijuna eura jugu Azije

Njemački kancelar Gerhard Schroeder najavio je pomoć vlade od 20 milijuna eura područjima na jugu Azije koja je pogodio tsunami te pozvao njemačke građane na solidarnost i pojačano doniranje. L

Mi ćemo iskoristiti sve naše snage kako bismo pomogli ljudima na mjestu događaja, izjavio je Schroeder na konferenciji za novinare održanoj u srijedu nakon sastanka kriznog stožera u kancelarovu uredu u Berlinu.

Njemačka će na sljedećem sastanku Pariškog kluba, koji okuplja zemlje vjerovnike, zatražiti uvođenje moratorija na otplatu dugova zemljama pogođenima katastrofom, rekao je Schroeder.

On je izrazio strah da će do sada utvrđeni broj od 26 poginulih Nijemaca vjerojatno biti veći s obzirom na to da se traga za više od 1000 njemačkih građana.

Schroeder je u znak žalosti naložio i spuštanje zastava na pola stijega a iz njegova ureda je priopćeno da je otkazan posjet Austriji zakazan za 1. siječnja. Njemački kancelar je zajedno sa suprugom na poziv austrijskog kancelara Wolfganga Schuessela u Beču trebao prisustvovati tradicionalnom novogodišnjem koncertu.

(Hina)xnkre ybs

Pročitajte više