SDP traži zabranu plakata na ćirilici s logom SKH, DIP naredio uklanjanje!



DRŽAVNO IZBORNO POVJERENSTVO naredilo je uklanjanje plakata na ćirilici na kojima je tiskan logo Saveza komunista Hrvatske Stranka demokratskih promjena, koji je bio korišten na prvim višestranačkim izborima u Hrvatskoj 1990. godine te na kojima piše "Za miran i sretan život u suverenoj i demokratskoj Hrvatskoj, SKH Stranka demokratskih promjena".

"Prema navodima Socijaldemokratske partije Hrvatske, navedeni plakati postavljeni su u noći između 2. i 3. prosinca 2011. u većem broju gradova i općina", priopćio je DIP dodajući kako su pregledali dostavljenu fotografiju plakata te da plakat predstavlja nedopušteno korištenje skraćenog naziva (SDP) Socijaldemokratske partije Hrvatske - SDP, koja sudjeluje na izborima koji se održavaju 4. prosinca 2011., čime se birači dovode u zabludu neposredno prije samog glasanja.

"Dakle, navedeno korištenje opisanoga plakata predstavlja povredu prava Socijaldemokratske partije Hrvatske - SDP u njezinom predstavljanju biračima na izborima za zastupnike u Hrvatski sabor koji će se održati 4. prosinca 2011., te ih je zbog navedenog razloga potrebno ukloniti", zaključuje u priopćenju DIP.

Pročitajte više