SDP-ovka koja je pijana autom ubila čovjeka napokon dala ostavku

Foto: YouTube/KanalRI

RIJEČKA pročelnica za sport i tehničku kulturu, Vera Begić Blečić, koja je pijana autom ubila čovjeka, danas je zatražila sporazumni raskid ugovora.

Indexu je to potvrđeno iz ureda riječkog gradonačelnika Vojka Obersnela. 

Tri nesreće izazvala pijana, u posljednjoj usmrtila oca i supruga

Podsjetimo, Begić Blečić je 15. kolovoza pijana vozila u krivom smjeru na Istarskom ipsilonu i nešto prije ponoći prouzročila strašnu nesreću u kojoj je poginuo 41-godišnji muškarac iz Umaga koji se s obitelji vraćao s izleta.

Podsjetimo i da je Begić Blečić ovo treća prometna nesreća koju je izazvala pijana, a u jednoj je i pobjegla s mjesta nesreće. 

Nešto manje od mjesec dana SDP-ova pročelnica provela je u pritvoru, a prije desetak dana je puštena. Iz zatvora je izašla u majici na kojoj je pisalo "Iznad svih". DORH je zatražio da se pročelnicu vrati u pritvor, priopćili su. 

Ipak će još neko vrijeme primati gotovo 10 tisuća kuna plaće

Podsjetimo, Veru Begić Blečić je riječki gradonačelnik Vojko Obersnel suspendirao do okončanja sudskog postupka, koji bi mogao potrajati i nekoliko godina, a građani joj i dalje plaćaju nešto manje od 10.000 kuna mjesečno. 

To će činiti još najmanje mjesec dana koliko bi trebala trajati procedura do konačnog otkaza. 

Index je ranije danas poslao upit riječkom gradonačelniku Vojku Obersnelu. U njemu smo ga pitali vidi li problem u tome što pročelnica Begić Blečić i dalje prima plaću od gotovo 10 tisuća kuna, koliku točno plaću prima pročelnica tijekom suspenzije, je li pokušao i stupiti u kontakt s njom i apelirati da iz moralnih razloga podnese ostavku te postoji li mogućnost da sve vrijeme trajanja procesa, koji može potrajati i nekoliko godina, pročelnica prima 80 posto plaće.

Barem na jedno pitanje danas smo dobili odgovor informacijom o pokretanju postupka otkaza SDP-ovoj pročelnici. 

Pročitajte više