Sea Island: Neformalna večera čelnika G8 protekla u opuštenoj atmosferi, uz blues i gurmanski jelovnik

ČELNICI zemalja članica skupine G8 sastali su se u utorak navečer na neformalnoj večeri na terasi uz more na otočiću Sea Island, ljetovalištu milijardera na jugoistočnom dijelu američke obale.

U opuštenoj atmosferi, u društvu supruga i glazbu orkestra koji je svirao blues i gospel, čelnici sedam industrijski najrazvijenijih zemalja svijeta i Rusije obilježili su otvaranje dvodnevnog summita.

Na terasi uz bazen postavljeno je nekoliko stolova. Za stolom je uz domaćina večere, američkog predsjednika Georgea Busha, uz ostale sjedila supruga francuskog predsjednika Bernadette Chirac, a za drugim je društvo Bushovoj supruzi Lauri pravio francuski predsjednik Jacques Chirac. U društvu "francuskog šarmera" sjedila je i supruga britanskog premijera Tonyja Blaira, Cherrie.

Večera je završila oko 21.45 po lokalnom vremenu. Visokim je gostima za predjelo poslužena zelena salata garnirana prženim zelenim rajčicama i jagodama, za glavno jelo poslužen je grgeč uz prilog od kukuruza, sira cheddara sa bamijom i rajčicama, a za desert torta od kupina sa sladoledom od američkog oraha. Uz jela su posluživana razna američka vina.

Pročitajte više