Šef kabineta Angele Merkel očitao lekciju Daimleru, BMW-u i Volkswagenu: "Zaostajete za Teslom!"

Screenshot: YouTube

VELIKA trojka njemačke autoindustrije - Daimler, BMW, i Volkswagen - nedavno se ponovno našla na udaru kritika. Među zadnjima koji su se okomili na njih je Peter Altmaier, šef kabineta Angele Merkel i najmoćniji muškarac u Berlinu, piše Clean Technica.

Altmeier je poručio njemačkim proizvođačima automobila da je vrijeme da krenu raditi na električnim vozilima kao da se radi o natjecanju, jer će u suprotnom i oni i Njemačka biti u neprilikama.

"Kad će naša automobilska industrija, koja je toliko dobra, biti u stanju proizvesti automobil koji putuje 50 kilometara dalje od Tesle, a koji košta 10.000 eura manje?", zapitao se Altmaier.

Pitanje nije postavio Elon Musk, niti nasumični blogger na internetu. Postavio ga je "najmoćniji muškarac u Berlinu", koji je na taj način uputio jasnu poruku njemačkoj trojki, koja glasi - zaostajete za Teslom kad je u pitanju budućnost transporta.

Industrijsko natjecanje

"Ako automobilska industrija ne shvati da mora više investirati u električna vozila, osobito u gradovima, postat će jako teško braniti vozila na benzin i dizel u dugome roku. Moramo sada napraviti sve što možemo da se najbolji električni automobili na svijetu proizvode u Njemačkoj", naglasio je.

Altmaierovi komentari na tragu su govora Angele Merkel, koja je također u kolovozu iskazala bojazan oko činjenice da bi Njemačka autoindustrija mogla biti na udaru ukoliko ne uspije nadigrati Teslu te osvojiti srca, umove, dolare i eure novih generacija potrošača.

"U ovom trenutku, među njemačkim proizvođačima automobila samo BMW nudi električni automobil, i3, koji se ne temelji na motor s unutrašnjim sagorijevanjem", zaključio je svoj komentar Altmeier.

Pročitajte više