šefica diplomacije Luxembourga osudila Đinđićevo ubojstvo

Ministrica vanjskih poslova Luxembourga Lydia Polfer oštro je u četvrtak prilikom službenog posjeta Ljubljani osudila ubojstvo srbijanskog premijera Zorana Đinđića.

"Atentat je neprihvatljiv za demokratsko društvo, zato se nadam da će odgovorni za taj zločin biti brzo otkriveni i da će im biti suđeno, izjavila je Lydia Polfer nakon sastanka sa domaćinom, slovenskim ministrom vanjskih poslova Dimitrijem Rupelom.

Rupel je tom prigodom izjavio kako se nada da će se reforme u Srbiji nastaviti, a bilateralne odnose sa Luxembourga ocijenio je odličnim. Posjet luksemburške ministrice Ljubljani došao je pred slovenske referendume o učlanjenju u EU i NATO, stoga je Rupel izjavio da će Slovenija od Luxembourga kao male države koja je među osnivačima EU i NATO saveza dobiti korisna iskustva.

"Luxembourg je neko vrijeme bio neutralan, ali je s neutralnošću, koju susjedne države nisu poštovale imao vrlo slaba iskustva", pojasnila je Polfer razloge zašto se njena država odlučila za ulazak u NATO savez.

(Hina) fl

Pročitajte više