Seka kao Kerum nekad začepila HSP-ovca Roguljića: Nemate pravo govoriti!

SAVEZNIŠTVO sa HDZ-om blagotvorno je utjecalo na splitskog gradonačelnika Željka Keruma, koji se nakon duže vremena pojavio na početku tematske sjednice Gradskog vijeća o novom Nadzornom odboru Hajduka. Došao je Kerum, ali nema HDZ-ove vijećnice Sanje Bilač, što je razumljivo s obzirom da joj stranka koalira sa najljućim neprijateljem.

Što će raditi Nadzorni odbor?

Brzo je zaiskrilo u Vijećnici. "Što će raditi Nadzorni odbor? Hoće li nadirati rad Uprave, ili će to biti manageri koji će u klub donositi novac? Molim gradonačelnika da to objasni", zatražio je HSP-ov vijećnik Luka Roguljić. 

Gradonačelnikov prezir spram splitskih pravaša opće je poznata stvar. Ne da se nije potrudio odgovoriti Roguljiću. Malo je suflirao Nevenki kako da ga ušutka da bi potom napustio Vijećnicu. Ni pola sata nije izdržao.

Gdje je financijsko izvješće?!

Roguljić je zatražio da se vijećnici upoznaju sa financijskim stanjem u Hajduku. Nije mogao goru stvar predložiti. "Gradsko vijeće prije godinu dana obavezalo je Upravu kluba da podnosi izvješće. No, zadnje je bilo prije godinu i pol dana. Ja sam ga tražio, nisam ga dobio. HSP ima informacije o tome da je Hajduk u golemim dubiozama. Preneseni gubitak iz 2009. godine 50 milijuna kuna, Uprava je priznala 50 milijuna kuna gubitka u 2010. godini, zatim tu je još 20 milijuna kuna izgubljenih sudskih sporova, 20 milijuna kuna obaveza prema dobavljačima...", počeo je nabrajati Roguljić.

Dnevni red, a ne predizborna promidžba?!

Kad je čula što govori, Nevenka ga je pošto poto htjela ušutkati.

"To što vi iznosite nema argumenata, to su podaci koji moraju biti u financijskim izvješćima, o tome će Skupština, ovako neutemeljeno, to je...", zalaufala se seka. 

"Ovo je tematska sjednica, ne možete mi zabraniti govoriti", bio je odlučan Roguljić. 

Samo je izazvao Nevenkin gnjev.

"Ovo nisu trenuci koje ćemo koristiti za promidžbu za parlamentarne izbore! Držite se dnevnog reda", zapovjedila je Roguljiću predsjednica Gradskog vijeća. Kao da je zaboravila da najveći predizborni marketing ovom akcijom sa Hajdukom ima upravo njezin brat, koji je projektom Naš Hajduk ušutkao Torcidu, koja mu je mjesecima kidala živce svojim zahtjevima oko kodeksa i ostalog. To su ti dvostruki kriteriji familije Kerum. Kada njima ide na ruku, onda može. Kad ne ide, onda ne može. Tj. "nemere"...

"Ja ne dopuštam"

"Gospođo predsjednice, pogledajte tko sjedi iza vas. Uprava Hajduka. Zašto ste ih zvali ako ne mogu dati relevantne podatke prije no što će vijećnici odlučiti o Nadzornom odboru", nije se dao Roguljić.

"Tko će dalje, ja ne dopuštam", pravila se Nevenka kao da HSP-ovac ne postoji. 

"Ali gospođo predsjednice...", pokušao je Roguljić doći do riječi.

"Nemate pravo govoriti", zaključila je Nevenka raspravu i pri tom nas vrlo podsjetila na svog brata kada je svojedobno u istoj toj vijećnici branio novinarima pitanje o vrtićima. Podsjetimo, Kerum i Nevenka smatraju da su gazde u Splitu i da se u Vijećnici, a i inače, ne smije čuti kritička misao. 

S druge strane, posve je nevjerojatno da nitko osim HSP-a nije izrazio želju da vidi brojke s Poljuda prije no što se izbabere Nadzorni odbor. To kao da nikome nije bitno. Nevjerojatno. Nakon što je prošla kriza sa Roguljićem, Kerum se (po)vratio u Vijećnicu... Taman na vrijeme da ponovno ukrsti koplja s HSP-ovcem, koji se opet javio i zatražio da Kerum nešto kaže o novom Odboru.

Centar pažnje

"Ti 'oćeš bit u centru pažnje. Rekao sam da bi bilo dobro da svaki član Nadzornog odbora može naći neku korporaciju koja će dati dva milijuna kuna godišnje. Znan ja šta radi Nadzorni odbor. Za razliku od tebe ja dilim tri iljade plaća. Ostat će zapamćeno da je ova gradska vlast dala klub navijačima i zato me nemoj provocirati bez veze", konačno je nešto i Kerum kazao.

Pročitajte više