Šeks: Polančec laže po nalogu svoga gazde Ive Sanadera

POTPREDSJEDNIK Sabora Vladimir Šeks odgovorio je žustro na jučerašnje Polančecove tvrdnje da je presuda protiv njega donesena prije nego je sudski proces završen.

"Polančec ne govori istinu", kazao je Šeks te dodao da će glavni državni odvjetnik Mladen Bajić potvrditi ovo što govori. Osvrnuo se i na Polančecovu tvrdnju da mu može pomoći kod suca Turudića, jer je s njim u izuzetno dobrim odnosima. Šeks tvrdi kako je sa sucem u službenim odnosima dugi niz godina.

"Insinuacije su časnog i odgovornog čovjeka te vrhunskog suca dovoditi u kontekst da bi on bio jedna produžena ruka politike koja bi po njezinoj narudžbi donosila odluke", kazao je Šeks i dodao kako je Polančec postao žrtva i marioneta odvjetnika Nobila. "Ta kreacija izvire iz kuhinje Ive Sanadera", kazao je Šeks. U Dnevniku HRT-a još je dodao kako Polančec lažima pokušava kompromitirati vrh HDZ-a te odgovornog i časnog suca Ivana Turudića. "To radi po nalogu svog gazde Ive Sanadera", kazao je Šeks i dodao kako je strategija Polančecova branitelja Ante Nobila smišljena kod Ive Sanadera, dok je Polančec samo njezin provoditelj.

"Zar mislite da su Polančecove optužbe ozbiljne"

I Jadranka Kosor danas je u Zaprešiću komentirala događajte proteklih dana, no nije puno toga rekla.

Komentirajući Sanaderov povratak kazala je kako nema razloga niti se može nekoga tko na to ima zakonsko pravo spriječiti da uđe u Sabor, a komentirajući Polančecovu izjavu pitala je prisutne zar zaista misle da su to ozbiljne optužbe.

"Ja se neću baviti i komentirati kojekakve papiriće i pamflete. Svaki dan netko ima nešto za reći, i svaki dan će biti kojekavih papirića koji imaju za cilj diskreditaciju nekih osoba. No, opasno je da se diskreditira rad pojedinaca, prije svega suda.", dodala je.

"Da je bilo nečega o čemu se tamo piše (u Polančecovoj izjavi op.a) onda bi sasvim sigurno trebalo zatražiti izuzeće suca Turudića o čemu je sam Turudić sinoć govorio. Ovo je još jedan pokušaj, ali neće nikoga omesti, a još manje poniziti i sigurna sam da neće nikoga diskreditirati", dodala je Kosor.

Čobanković: Polančecovo pismo je spin iz Nobilove kuhinje, a Sanader se vratio u dogovoru s oporbom

I ministar poljoprivrede na konferenciji za novinare stao je u obranu svoje šefice Jadranke Kosor, koju brane apsolutno sve organizacije HDZ-a iako to nije potrebno ako je ona ta koja govori istinu, kako sama tvrdi.

Čobanković je kazao kako su Polančecove optužbe da je presuda donesena već ranije samo još jedan spin iz Nobilove kuhinje te da su na djelu pokušaju da se Vladi izglasa nepovjerenje. "A iza toga stoji oporba i Sanader", dodaje Čobanković.

"Mi smo osigurali sve pretpostavke za borbu protiv korupcije, i u toj borbi nema nedodirljivih. Upravo ta borba protiv korupcije je ono što oporbu čini nervoznom", kaže Čobanković.

"Sanader je mandat aktivirao u dogovoru s oporbom, ali neće uspjeti dovesti u pitanje parlamentarnu većinu", zaključio je Čobanković dodajući kako HDZ Vukovarsko-srijemske županije daje punu podršku premijerki Kosor.

Bebić s Polančecom razgovarao prije mjesec dana

Predsjednik Sabora Luka Bebić nije želio komentirati Polančecovu izjavu već se samo prisjetio da je s bivšim potpredsjednikom Vlade razgovarao prije mjesec dana o radu povjerenstva i problemima vezanima uz Inu. Bebić tvrdi da je Polančecu savjetovao da svjedoči pred povjerenstvom.

Pročitajte više