Šeparović: Sadašnje liječenje Markača ne daje rezultata

ZDRAVSTVENO stanje generala Mladena Markača je ozbiljno, a sadašnje liječenje u Hagu ne daje rezultata i ako hrvatski liječnici preporuče drugu terapiju, generalova obrana će tražiti da se ona počne primjenjivati, izjavio je u utorak u telefonskom razgovoru za Hinu Markačev odvjetnik Miroslav Šeparović.

Šeparović je rekao da je dio medicinske dokumentacije, koji sadržava brojne pretrage i terapiju koja se provodi nad generalom, prošlog tjedna donio iz Haga i posredstvom ministra zdravstva Andrije Hebranga predao ga našim liječnicima.

Oni će na temelju tih podataka izreći svoje mišljenje o tome pruža li se hrvatskom generalu u haškom pritvoru odgovarajuće liječenje, a Šeparović ga, iako ne zna o kojim je specijalistima riječ, očekuje razmjerno brzo.

"Razlog takvog poteza nije sumnja u liječnike u Hagu, već činjenica da se generalu Markaču zdravstveno stanje, koje je dosta ozbiljno, nimalo ne popravlja nakon svih tih terapija", rekao je Šeparović.

"Smisao je u tome da se utvrdi jesu li metode ispravne ili možda treba promijeniti terapiju", dodao je.

U slučaju da hrvatski liječnici utvrde kako sadašnje metode liječenja generala Čermaka nisu odgovarajuće, Šeparović bi u Hagu mogao zatražiti promjenu terapije.

"Mi bismo to ekspertno mišljenje naših liječnika dali njima i tražili bismo da primijene terapiju koju naši liječnici preporučuju", rekao je Šeparović.

Pročitajte više