Šesnaest osoba ozlijeđeno u željezničkoj nesreći kod Virja

ŠESNAEST osoba, među kojima i strojovođa vlaka, ozlijeđeno je u željezničkoj nesreći koja se dogodila u 12,26 sati na pruzi Koprivnica Osijek, između kolodvora Virje i Bregi, izvijestila je Služba za odnose s javnošću Hrvatskih željeznica.

Nesreća se dogodila kada je kamion s prikolicom, koji je šumskim putom prelazio prugu, naletio na vlak koji je vozio na relaciji Virovitica - Varaždin.

Poduzimaju se sve potrebne mjere i ozlijeđenima se pruža pomoć, a putnici su prevezeni sljedećim vlakom. Zbog te nesreće poremećen je željeznički promet i vlakovi kasne, pa se očekuje da će promet biti uspostavljen tijekom poslijepodneva.

Prema podacima Policijske uprave koprivničko-križevačke ozlijeđeni putnici iz vlaka, uglavnom srednjoškolci koji su putovali u školu u Varaždin i vlakovođa G.P. (39) zadobili su lakše ozljede dok je teže ozlijeđen vozač kamiona s prikolicom varaždinskih oznaka Krunoslav Horvat ( 33) iz Trnovca Bartolovečkog .

Kamion s prikolicom pokušao je prijeći prugu na mjestu bez zvučne i svjetlosne signalizacije, označenom samo Andrijinim križom . Vlak je prepolovio vozilo, a kamionska prikolica, na sreću prazna, udarila je u vagone s putnicima, doznaje se u PU koprivničko-križevačkoj.

HŽ također izvješćuje da se danas u 12 sati na pruzi Zagreb - Sisak u kolodvoru Turopolje dogodila željeznička nezgoda. Na željezničko-cestovnom prijelazu, koji je osiguran svjetlosno-zvučnim signalima, vozač motocikla podletio je pod vlak. U nesreći je smrtno stradao vozač motocikla.

Željeznički promet između kolodvora Turopolje i Lekenik privremeno je prekinut, a kasnila su dva lokalna vlaka, i to jedan 50, a drugi 70 minuta.

Pročitajte više