SFOR PRETRAŽIO POŠTU U BIJELJINI

Pripadnici Stabilizacijskih snaga u Bosni i Hercegovini (SFOR) u srijedu su izveli akciju u Bijeljini tijekom koje su pretražene prostorije lokalne pošte i telekoma.

U priopćenju SFOR-a objavljenom u Sarajevu navodi se kako je šestosatna inspekcija provedena kako bi se onemogućilo djelovanje osoba koje su zapreka napretku i stabilnosti u BiH.

Prema izvješćima lokalnih medija, SFOR zapravo traga za informacijama o tome koriste li osobe optužene za ratne zločine ili njihovi pomagači telekomunikacijske usluge koje se obavljaju posredstvom bijeljinske telefonske centrale.

SFOR je u utorak oslobodio Željka Jankovića Lunu, bivšeg pripadnika posebnih policijskih postrojbi Republike Srpske za kojega se pretpostavlja kako bi mogao biti dijelom mreže koja pomaže skrivanje Radovana Karadžića.

Janković živi u Bijeljini i nakon oslobađanja iz jednomjesečnog pritvora tijekom kojega je bio podvrgnut ispitivanju odbacio je tvrdnje kako na bilo koji način pomaže ili kontaktira bivšeg vođu bosanskih Srba. U izjavi novinarima Janković je kazao kako to najbolje dokazuje činjenica da je proteklih godina boravio isključivo u Bijeljini.

Prije Jankovića SFOR je pritvorio i ispitivao Dušana Tešića, također bivšeg policajca Republike Srpske. I on je nakon oslobađanja odlučno negirao svaku vezu s Karadžićem.

(Hina) xrm ysb

Pročitajte više