Šibenik: Deložirana Hrvatska udruga razvojačenih branitelja Domovinskog rata

Hrvatska udruga razvojačenih branitelja Domovinskog rata, sa sjedištem u Šibeniku, deložirana je danas iz prostora Remontnog brodogradilišta "Šibenik", kojim se služila proteklih pet godina.

Odlukom Trgovačkog suda u Šibeniku prostorije će biti vraćene Remontnom brodogradilištu.

Deložacija je provedena mirno u nazočnosti pripadnika interventne policije, no čelnici Udruge nisu htjeli predati ključeve sudskim ovrhovoditeljima, a odbili su i potpisati zapisnik o primopredaji prostorija.

Vladimir Gojanović, predsjednik Hrvatske udruge razvojačenih branitelja, tvrdi da je današnja deložacija nezakonita, da su za nju saznali tek jučer, da im je tako uskraćeno pravo na žalbu, te da je deložacija obavljena unatoč činjenici da se Vrhovni sud u Zagrebu još nije očitovao o njihovoj žalbi na presudu Trgovačkog suda u Šibeniku.

"Sudska se odluka provodi upravo danas, da bi taj prostor Remontnog brodogradilišta mogao kupiti Županijski odbor HDZ-a, i to prije nego Vlada donese odluku o dodjeli koncesije Remontnom brodogradilištu. Da je riječ o ikojoj drugoj stranci ili o običnu građaninu, ta deložacija ne bi bila danas provedena", navodi Gojanović.

Poručio je da udruga neće odustati od istjerivanja pravde u slučaju Remontnog brodogradilišta, jer riječ je o prostoru koji pripada državi.

Čelnici Udruge najavili su da će podnijeti kaznene prijave protiv sudaca Trgovačkog suda, šibensko-kninskog župana Duje Stančića i resornih ministara.

Prije deložacije neovlašteno su ušli u županov ured gdje su održali konferenciju za novinare, opravdavajući svoj postupak tvrdnjom da se Udruga ima pravo koristiti svim društvenim prostorijama, jer je trenutačno na ulici.



(Hina) xzpod ydd

Pročitajte više